Sinterklaas eindelijk ook in Rhenen!

Rhenen – De reis verliep niet geheel voorspoedig met de boot, stoomtrein en dan weer met de boot. Bovendien moesten de kinderen wat langer wachten omdat de goedheiligman met zijn zwarte Pieten eerst andere plaatsen aan moest doen. Rond de klok van 17:30 was het dan eindelijk zo ver. De vrolijk gekleurde en verlichte boot kwam in zicht waarna de jachthaven bijna leek te ontploffen. Zingende en gillende kinderen gaven de Sint een oorverdovend welkom nog voordat de boot was aangemeerd.

Eenmaal van boord werd de Sint en opgewacht door de burgemeester die hem van harte welkom in Rhenen heette. Na een kort gesprekje op het podium vertrok de Sint en zijn zwarte Pieten langs het massaal toegestroomde publiek richting het centrum van Rhenen. Op het plein voor de Jumbo nam de Sint nog ruim de tijd om te genieten van het publiek, de Pietenband, Dokter Dodo en de dans-pietjes.

De avond-intocht gaat de boeken in als 1 van de meest bezochte edities. Naar schatting tussen de 7.500 en 10.000 mensen zijn op de intocht afgekomen.