Rijnweek belooft beterschap na zware kritiek op Horeca

Rhenen – Aan de artiesten ligt het niet, die zetten de veerwei soms letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam. De bezoekers van het festival zijn absoluut niet te spreken over de lang durende toegangscontrole, drankvoorziening en de muntenverkoop. Lange wachtrijen voor de toegangscontrole zijn onvermijdelijk en nodig voor de veiligheid van de bezoekers. Er zijn al meerdere malen stanleymessen afgenomen van bezoekers en die wil je echt niet op een festival-terrein.

Bij de muntenverkoop gaat het echter mis. De bezoekers staan een lange tijd in de rij voor het bemachtigen van de munten. Eenmaal in bezit van de benodigde munten dan begint het volgende dilemma, een drankje bemachtigen. Lange wachtrijen voor de bars veroorzaken een hoge mate van irritatie bij de bezoekers. En die irritatie steken ze niet onder stoelen of banken. Op de sociale media zijn de commentaren niet misselijk en men roept de organisatie op tot het nemen van actie.

Stichting Rijnweek
De Stichting Rijnweek reageerde kort op de vraag of- en wat men er aan gaat veranderen: “De informatie is ons bekend. We onderzoeken het met de betrokkenen en nemen maatregelen daar waar nodig”. De laatste avond van de festivalweek staat bekend om de beste bezochte avond. Of de te nemen maatregelen voldoende zijn blijft onzeker. Een pr-woordvoerder van de Rijnweek heeft laten weten dat de problemen rondom de horeca de grootst mogelijke aandacht hebben.