René de Jong Lid in de Orde van Oranje Nassau

Rhenen – De heer René de Jong (50 jaar) uit Ede, is vrijdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hans van der Pas heeft de versierselen op die horen bij deze Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

De uitreiking van de onderscheiding vond plaats tijdens het laatste concert van het Eben-Haëzer Koor Rhenen in de Cunerakerk van Rhenen.

De heer De Jong is al veertig jaar lid van dit koor. Hij heeft zich de laatste vijftien jaar als bestuurslid intensief ingezet om het koor draaiende te houden. Hij was penningmeester, secretaris en voorzitter van het koor. Ook door het bedenken en uitvoeren van diverse activiteiten zorgde hij voor ledenbinding. Door de hoge gemiddelde leeftijd van de koorleden en het aflopende aantal leden, is begin dit jaar besloten om het koor op te heffen.

Daarnaast is de heer De Jong al jaren bestuurslid/administrateur van een Vereniging van Eigenaren van een appartementencomplex in Rhenen, vrijwilliger tijdens de Sinterklaasintocht in Rhenen en mantelzorger.