Ravage door vuurwerkexplosie in woning

Achterberg – In de nacht van zaterdag op zondag is door de brievenbus aan de Weide in Achterberg een zeer zwaar stuk vuurwerk naar binnen gegooid. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 02.00 uur klinkt er een harde knal in Achterberg. De bewoners van het betreffende huis aan de Weide schrikken wakker en zien ze overal in huis glas, kapotgeslagen deuren en andere schade. Beneden gekomen blijkt dat iemand vuurwerk door de brievenbus heeft gegooid. Van de begane grond tot aan de zolder is er schade. De keuken blijkt ontzet, een trapleuning is losgeslagen en ruiten zijn gesneuveld. Gelukkig is er niemand gewond geraakt door de klap. De brandweer van post Rhenen-Achterberg is ter plaatse geweest maar er was geen sprake van brand.

De politie heeft de zaak in onderzoek. De recherche roept getuigen op zich te melden. Heeft u camerabeelden die rond die tijd mogelijke daders hebben vastgelegd dan word u verzocht om contact op te nemen met de politie. Ook mensen die meer weten over wie er achter deze explosie zou kunnen zitten worden dringend gevraagd zich te melden via 0900-8844. Ook kunt u informatie delen via Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl