Overtuigende rentree Jeffrey Herlings

Rhenen – Traditioneel wordt er op Hemelvaartsdag een motorcross wedstrijd georganiseerd door de MACRO Rhenen op het circuit op Kwintelooijen. En zoals elk jaar was het hun weer gelukt om de baan perfect te prepareren.

Dit jaar waren de wedstrijden onderdeel van de Dutch Masters of Motocross (het open Nederlands kampioenschap). Hierdoor was er een sterk internationaal deelnemersveld aanwezig in de 4 klassen. Ook het publiek kon dit waarderen en was massaal naar het, eerst nog druilerige, circuit gekomen.

In de 500cc klasse deed ook wereldkampioen Jeffrey Herlings (84) mee, die in deze wedstrijd zijn rentree maakte nadat hij 5 maanden niet heeft kunnen racen door een zware voetoperatie. Dat hij het racen nog niet was verleerd bleek al in de tijdtraining waar hij de snelste tijd klokte.
En in de 1e manche wist hij al na een paar ronden de koppositie te veroveren. In de 2e manche reed hij weer goed in de kop mee, maar wist helaas niet verder dan op de 4e plaats te finishen. Winnaar in de 2e manche werd Romain Febvre (461).