Oranje Wit komt net te kort in slotfase tegen SVF

Elst – Oranje Wit kwam in de thuiswedstrijd tegen SVF uit Cohten net iets te kort.  Tot aan de rust bleven aan beide zijden de doelpunten uit en met de 0-0 op het scorebord begon men aan de 2e helft. In de 2e helft was het SVF dat door een snelle uitbraak op voorsprong kwam en de stand naar 0-1 bracht. Oranje Wit liet het daar niet bij zitten en met een fraaie actie van Gary Chen kwam de wedstrijd weer in evenwicht. Chen werkte de bal met een hard schot achter de doelman van SVF waardoor de stand weer gelijk werd, 1-1.

SVF wist met een lange voorzet de verdediging van Oranje Wit weer te doorbreken en bracht de stand weer naar 1-2 in het voordeel van de bezoekers. Oranje Wit zette direct de aanval weer in en na een overtreding in het strafschopgebied kende de scheidsrechter Oranje Wit een strafschop toe. Hafid Charadi schoot de bal behoedzaam in de touwen en de stand was weer gelijk, 2-2. Uiteindelijk was het SVF dat in de slotfase van de wedstrijd nog 2x doel wist te treffen en Oranje Wit naar een 2-4 achterstand bracht.

VVA vergroot oorsprong, Candia’66 verliest
VVA verstevigt de voorsprong op de nummer 2, SV Candia’66, door te winnen van SVMM. De Achterbergers waren met 1-4 te sterk voor de ploeg uit Maarn. Candia’66 morst kostbare punten in en tegen Odijk. Trainer Pieter van de Grift wijt het verlies geheel aan de slechte prestaties van de selectie. Dion van Toorn had een beslissende rol in de wedstrijd door een aan Odijk toegekende strafschop te keren. Maar ondanks zijn tomeloze inzet wist Odijk toch 1x te scoren hetgeen uiteindelijk ook genoeg is om een wedstrijd te winnen.

Programma voor aanstaande zaterdag:
Candia’66 – DEV Doorn 14:30 uur
VVA Achterberg – Odijk 14:30
Oranje Wit – SVMM 14:30
Bunnik ’73 – Musketiers 14:30