Musketiers winnen van de buurman, toppers morsen punten

Elst – Vandaag stond de eerste buurmannen-derby op het programma. Op sportpark Elst troffen De Musketiers en Oranje Wit elkaar. Uiteraard een wedstrijd waarin de belangen hoog zijn. In de eerste helft waren het De Musketiers die het voortouw namen. Met doelpunten van Mathijs van Manen, Lars van Wolde en Marwan van Heugten kwam de “thuisploeg” op een 3-0 voorsprong wat tevens de ruststand was. In de 2e helft leek Oranje Wit wat beter uit de verf te komen maar tot scoren kwamen de “bezoekers” niet. In de 80e minuut was het Lars van Wolde die voor de 4-0 zorgde. Als schrale troost was het Sam van Schuppen die voor Oranje Wit de nul van het scorebord wist te poetsen.

Vuurwerk
Musketiers tegen Oranje Wit, een wedstrijd die garant staat voor vuurwerk. De enige die met dat vuurwerk problemen had was de scheidsrechter. Deze legde de wedstrijd na ongeveer 10 minuten stil toen er een flinke knal langs de zijlijn klonk. De scheidsrechter verlangde aanvankelijk van het bestuur van beide clubs dat het sportpark ontruimd zou worden en de wedstrijd verder gespeeld zou worden zonder publiek. Na beraad tussen publiek, besturen en de scheidsrechter kon toch gewoon doorgespeeld worden met publiek. In de 2e helft probeerde de scheidsrechter nog de fotograaf van deze krant die langs de lijn zat van het veld te sturen, ook dat is niet gelukt. De aanwezige KNVB-auditeur denkt er zo het zijne van. Naast voorgenoemde voorvallen waren sommige beslissingen ook erg discutabel.

Elst, 30 oktober 2021. Musketiers – Oranje Wit. Fotograaf: Peter Kuhl.

VVA Achterberg gelijk tegen DEV Doorn

VVA Achterberg had de eerste helft het erg moeilijk tegen DEV Doorn. De gasten zetten vanaf het startsignaal de druk volop VVA en creëerden vele doelkansen, die echter niet benut werden. Pas in de 40e minuut wisten ze de bal achter de Achterberger keeper te krijgen. Na de rust kwam VVA sterk terug en was het de thuisploeg die de druk erop zette. Het spel was erg fysiek en de scheidsrechter deelde dan ook aan beide kampen diverse gele kaarten uit. In de 80e minuut lukte het VVA dan eindelijk om met een mooie omhaal van Wesley van Merkestein de gelijkmaker te scoren. VVA wilde echter meer en bleef, vergeefs, aanvallen tot ver in de blessuretijd. Met een 1-1 als eindstand mogen beide teams gezien het wedstrijdverloop, niet ontevreden zijn.

Candia’66 verliest van angstgegner Bunnik’73
Lange tijd leek het erop dat Candia’66 de betere kaarten in huis had in en tegen Bunnik. Candia kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Nick Ojik. In de 2e helft was het Sander van Suilichem die de voorsprong verder opvoerde. Het slotoffensief was echter voor Bunnik’73 die met 3 doelpunten de achterstand omboog naar een 3-2 eindstand. Met dank aan Theo Hoogendorp voor de foto’s!

Stand:
1. DEV Doorn met 14 punten uit 6 wedstrijden
2. Musketiers met 13 punten  uit 6 wedstrijden
4. VVA Achterberg met 12 punten uit 6 wedstrijden
5. Candia’66 met 11 punten uit 6 wedstrijden

Programma 6 nov.:
Oranje Wit – SV Panter 14:30 uur
Candia’66 – Musketiers 14:30 uur
DVSA – VVA Achterberg 14:30 uur