MFG Rhenen een stapje dichterbij

Rhenen – De aanbesteding voor het nieuwe Multi Functionele Gebouw (MFG) Rhenen is definitief. Uit vijf partijen die aan de aanbesteding mee deden is het ‘Sportfondsen – de Windgroep’ dat het nieuwe MFG realiseren.

De bouw en oplevering van het nieuwe gebouw zal in twee fasen plaatsvinden. In fase een zal het zwembad, de nieuwe “Westpoort” en de fitnessruimte opgeleverd worden. De verwachting is dat fase 1 zal starten in 2023 . De 2e fase, de realisatie van de sporthal zal in 2024 starten. De algehele oplevering staat gepland voor de eerste helft van 2025.

Uitdaging
Het gehele project zal een flinke uitdaging worden aldus Barth van Eeten. De nieuwe exploitant moet er namelijk wel voor zorgen dat er tijdens de nieuwbouw gesport kan blijven worden. Omdat het geheel MFG enkele meters naar het zuiden verschuift is dit probleem voor het zwembad nog niet zo groot. Voor de sporthal zal echter een tijdelijke oplossing verzonnen moeten worden omdat deze zo goed als op de oude fundering gebouwd zal gaan worden. “De enige sport die niet terug komt in het MFG is de bowling/kegelen. In het nieuwe MFG zijn geen bowling/kegel-banen meer opgenomen”, zo laat Barth van Eeten weten.

Bijeenkomsten
Er worden nog twee bijeenkomsten belegd voor de direct omwonenden en de gebruikers/sporters van het nieuwe MFG. De omwonenden en sportverenigingen hebben hiervoor al een uitnodiging ontvangen.

Naam
Er is nog geen nieuwe naam voor het Multi Functioneel Gebouw. Mogelijk wordt hier nog een prijsvraag aan verbonden.

Illustraties: Wind Design & Build