Laatste loodjes voor dit voetbalseizoen

Rhenen – Het einde van het roerige voetbalseizoen is in zicht. In het begin van het jaar speelde de pandemie nog een alles bepalende rol in de competitie. VVA Achterberg was ten tijde van de afgelasting de “winterkampioen” met 19 punten uit 9 wedstrijden gevolgd door de Musketiers met 19 punten uit 9 wedstrijden die op doelsaldo de 2e plek in de competitie bekleedde. Candia’66 lag op dat moment op plek 7 met 11 punten uit 9 wedstrijden. Oranje Wit stond op de 13e plek met 3 punten uit 7 wedstrijden.

Morgen is voor VVA Achterberg en Candia’66 de dag der beslissingen. VVA is al officieus kampioen en ook al verliezen ze zaterdag van Bunnik’73, DEV Doorn moet met meer dan 32 doelpunten winnen van Odijk. Odijk is op haar beurt nog weer in de race voor de 3e periodetitel en heeft er dus alle baat bij om van DEV te winnen. Candia’66 gaat zaterdag op bezoek bij SV Panter en maakt ook nog kans op de 3e periodetitel. Als Odijk niet wint bij DEV dan komen Candia’66 en Odijk op gelijke hoogte en gaat de winst in de 3e periode naar Candia’66 omdat zij een betere doelsaldo hebben.

Dennis Koorn
Dennis Koorn, de oefenmeester van VVA Achterberg, kijkt al reikhalzend uit naar de wedstrijd van morgen. Hij heeft samen met zijn elftal het kampioenschap eigenlijk al in de zak. “Uit in- en tegen Bunnik eindigde de wedstrijd nog in een 4-4 gelijkspel(foto). Toch willen we de laatste wedstrijd ook winnend afsluiten. We spelen thuis en na afloop zal er een flink feest losbarsten. Het zou mooi zijn als er dan geen wedstrijdverlies was”, zo zegt Koorn.

Harrie Epskamp
Harrie Epskamp is er alles aan gelegen om met zijn Candianen de wedstrijd tegen SV Panter winnend af te sluiten. De kans is groot dat DEV Doorn de wedstrijd tegen Odijk winnend af wil sluiten en daarmee Candia’66 op gelijke hoogte met Odijk zal brengen.”De stemming in de ploeg is goed en de opdracht is duidelijk: “winnen!”. In de thuiswedstrijd tegen de Panters kregen we nog een 1-3 nederlaag te verwerken dus hebben we nog wat recht te zetten”, aldus Epskamp.