Integrale controle bij autobedrijven in Rhenen

Rhenen – Vandaag hebben de gemeente Rhenen, de omgevingsdienst regio Utrecht, de belastingdienst, Stedin en de politie een integrale controle uitgevoerd bij een aantal autobedrijven in Rhenen.

De bedrijven en de panden zijn bezocht in het kader van de naleving van de milieuwetgeving, brandveiligheid en bouwtoezicht. De andere diensten hebben onderzoek gedaan naar de naleving van de wet- en regelgeving waar zij voor verantwoordelijk zijn.

In de onderzochte bedrijven zijn vooral kleine overtredingen van de milieuwetgeving en het bestemmingsplan geconstateerd. De gemeente en de omgevingsdienst zullen hiertegen handhavend optreden.
(Tekst gaat verder onder de foto)

Geslaagde controle

Burgemeester Hans van der Pas kijkt terug op een geslaagde integrale actie van de betrokken instanties. ‘Ook al zijn er nu weinig overtredingen geconstateerd, toch hebben dit soort controles een duidelijke meerwaarde. Het aanpakken van ondermijning is voor de gemeente Rhenen een belangrijk speerpunt. De meeste bedrijven houden zich keurig aan de regels. Maar we weten ook dat er bedrijven zijn die het met de regels minder nauw nemen. De komende tijd kunnen ook andere bedrijven in Rhenen een bezoek van de gemeente verwachten. Door actief te controleren en misstanden consequent aan te pakken dragen we bij aan een veilig ondernemersklimaat in Rhenen.’

Integraal Veiligheidsplan Heuvelrug

De integrale controles maken deel uit van het Integraal Veiligheidsplan Heuvelrug 2019-2022 dat onlangs door de gemeenteraad van Rhenen is vastgesteld. Hierin hebben de gemeenten Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, politie en het Openbaar Ministerie gezamenlijk afspraken gemaakt over de aanpak van ondermijnende criminaliteit. De eerste stap hierbinnen is om te controleren of de bestaande bedrijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

Bron: Gemeente Rhenen