Hond mag ook weer naar school!

Rhenen – Na maanden stil te hebben gelegen met de honden opvoeding en sport pakt Hondenschool Canis Cunerae per 1 Juni de draad weer op. Helaas moesten ook de hondenscholen wegens de Corona crisis de poorten sluiten. Dat terwijl juist op dit moment veel mensen besloten om een hond aan te schaffen. Dus zijn er nu veel hondenbezitters met pups, pubers, herplaatsers, en honden met Corona stress.

“Je zou het niet verwachten, maar juist nu, doordat veel hondenbaasjes thuis zijn, zijn er toch meer spanningen, en merk je dat ook onze honden het zwaarder hebben. De laatste tijd zijn wij dan ook redelijk druk geweest met puppen en pubers één op één begeleiding, en onze GT’s met gedragsproblemen bij bv herplaats honden”, zo zegt Robert Jan de Bruin.

“Gelukkig mogen we, onder de geldende RIVM regels en regionale noodverordening, in aangepaste vorm weer aan de slag. Met aanpassingen aan onze locatie, nog kleinere groepen, en een goede procedure pakken wij de zaken weer op. Ondanks dat we door de kleinere groepen waarschijnlijk dubbele “diensten” moeten werken, staat ons team van 9 instructeurs/trainers met 2 gedragstherapeuten weer te popelen om met de honden aan de slag te gaan”, zo laat De Bruin weten.

Normaal gaan alle cursussen per drie maanden seizoen, maar vanwege de huidige onzekerheden rondt Canis Cunerae het april/mei/juni-seizoen in juni per les af. Tegelijk pakken men de draad met de diverse hondensporten ook weer op. Dus als U interesse heeft in doggy dance, speuren en/of behendigheid, naast de hondenopvoeding kunt U ook daarvoor weer bij Canis Cunerae terecht. U en uw hond zijn dus weer per 1 juni van harte welkom.