Hernieuwde Sportbieb SAM opent in Achterberg

Achterberg – Achterberg heeft een nieuwe Sportbieb SAM, de plek om gratis met sport- en spelmateriaal uit de bieb te sporten en te spelen. Tot nu toe zat deze plek op het sportveld aan het Schoneveld. Woensdag 23 september heeft wethouder Barth van Eeten van de gemeente Rhenen de nieuwe sportbieb geopend bij de Willem Teellinckschool.

Op het schoolplein van de Willem Teellinckschool is een kast geplaatst waarin Sportbieb SAM het sport- en spelmateriaal kan opslaan. Kinderen kunnen er naar hartenlust sporten en spelen met materiaal uit de kast. Daarnaast kan de school gebruik maken van het materiaal voor in de pauzes en naschoolse activiteiten.

Sportbieb SAM is een initiatief van Sportservice Rhenen en heeft onder meer als doel om het buiten spelen te stimuleren. Daarnaast maken kinderen, door de variatie in het materiaal, kennis met diverse beweegvormen. Dat laatste in het belangrijkste uitgangspunt van SAM, de kleine wasbeer van Sportservice en hét boegbeeld van een nieuwe kijk op sport en bewegen voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Onderzoek laat zien dat veel kinderen na hun 12e stoppen met sporten omdat ze uitgekeken zijn op die ene sport. Erg jammer, want uit de cijfers blijkt ook: blijven ze als jongere wél sporten dan is de kans heel groot dat ze een leven lang kiezen voor bewegen en dus langer actief en vitaal zullen zijn. Topatleten en sportexperts zijn het erover eens: laat kinderen tot tenminste 14 jaar zo veel mogelijk kennismaken met verschillende sporten. Sportbieb SAM beantwoordt aan dat uitgangspunt.

Sportbieb SAM in Achterberg is elke woensdag open van 14.30 tot 15.30 uur. Kinderen die willen komen spelen kunnen gratis lid worden.