Groot feest op sportpark de Meent

Achterberg – Nadat vorige week het eerste elftal van VVA het kampioenschap al officieus had behaald, werd het vandaag officieel gemaakt in de thuiswedstrijd tegen Bunnik’73. De wedstrijd begon met het initiatief bij de gasten. VVA leek een beetje afwachtend, maar na enkele minuten kwam dan toch de eerste aanval. Het duurde nog tot de 20e minuut voordat Wesley van Beijnum de 1-0 op het scorebord kon zetten. Vlak voor rust maakte Wesley van Merkestein de 2-0. Na rust leek VVA wel ontketend en Rick Degenaar scoorde vrijwel direct de 3-0. Bunnik kreeg vlak daarna een kans en verkleinde de achterstand tot 3-1. Daarna kwamen de gasten er niet meer aan te pas en viel de ene na de andere goal. Ondertussen werden er aan de kant van VVA ook nog diverse publiekswissels gedaan. De eindstand werd uiteindelijk 8-1 en direct na het eindsignaal  barstte een groot vuurwerk los en werd het kampioenschap uitbundig gevierd door de spelers en staf.

Alle spelers en stafleden kregen een medaille en een bos bloemen en de kampioensschaal werd aan de aanvoerder overhandigd door twee ereleden.

Tegen 6 uur werden de spelers en staf op een halfopen vrachtauto door Achterberg gereden. Bij terugkomst op het voetbalveld werd er in het clubhuis nog een “klein” feestje gevierd.

Overige teams
Candia speelde uit tegen SV Panter. SV Panter staat bekend om de taaie verdediging en het duurde dan ook tot in de tweede helft voordat Tijmen Bos kon scoren. Dezelfde Tijmen Bos scoorde vlak voor het eindsignaal de 2-0. Doordat Odijk met 4-3 verloor van DEV Doorn, heeft Candia de 3e periodetitel behaald en maakt in de nacompetitie nog kans om naar de 3e klasse te promoveren.

OranjeWit-HDS: 2-2
Musketiers-SVF: 2-3