Gert van Burken benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Elst – De heer G. van Burken (67 jaar) uit Elst (U) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hans van der Pas heeft hem op donderdagavond 6 oktober 2022 de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke onderscheiding. De uitreiking van de onderscheiding gebeurde bij MFG Het Bestegoed in Elst waar de burgemeester een ledenvergadering onderbrak.

Vanaf 2001 is de heer Van Burken vrijwilliger bij volleybalvereniging Musketiers Elst (U) en betrokken bij veel activiteiten. Vaak heeft hij een trekkende rol bij het organiseren van activiteiten, ook buiten de vereniging. Vanaf 2006 is hij voorzitter van de Musketiers. Als voorzitter behartigt hij de belangen van de jeugdteams, de recreatieve dames- en herenteams en de Nevobo-spelers. Met veel succes heeft hij verschillende takken van de vereniging opgezet of helpen opzetten. Hij was de stuwende kracht om de volleybalvereniging uit te bouwen tot een soort van omni-vereniging.

De laatste twee jaar is de heer Van Burken ook druk bezig als belangenbehartiger van de gebruikers van het multifunctionele gebouw (MFG Elst) waar meerdere verenigingen mee gebaat zijn.

Gedurende meer dan 30 jaar maakt de heer Van Burken zich verdienstelijk voor de tweejaarlijkse Snuffelmarkt van de PKN-gemeente te Amerongen. Hij is mede-coördinator van deze markt.