Frontale botsing Lijnweg

Rhenen – Vrijdagavond vond tegen 21 uur op de Lijnweg tussen het Viaduct en de Bergweg een ernstig ongeval plaats. Bij een inhaalmanoeuvre kwam een busje frontaal met een kleine personenauto in aanraking. De klap was zo hevig dat de personenauto tientallen meters achteruit werd geschoven. Het busje kwam even verderop op het fietspad tegen het talud tot stilstand. Een andere bestelbus liep bij dit ongeval ook lichte schade op.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De brandweer heeft als eerste de personenauto gestabiliseerd en zich ontfermd over de beklemde bestuurder. Nadat het ambulance personeel ter plaatse was en een eerste onderzoek had gedaan, is de bestuurder rustig uit de auto gehaald. Hiervoor was het noodzakelijk om een deel van de auto open te knippen. Ter assistentie werden ook nog de 2e brandweerauto van Rhenen en een hulpverleningsvoertuig van de brandweer Veenendaal opgeroepen.

Eenmaal uit de auto bevrijd is de bestuurder door het ambulance personeel in de ambulance onderzocht en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd.

De Lijnweg is ten gevolge van het ongeval en de daaropvolgende ongevallen analyse, enige tijd volledig afgesloten geweest. Het verkeer werd via de Spoorbaanweg en de Zwarteweg omgeleid.