Eerste groep bewoners Zideris gevaccineerd tegen het coronavirus

Rhenen – Een feestelijk weekend voor Zideris, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Op zaterdag 6 februari en zondag 7 februari is er gestart met de vaccinaties van cliënten die onder de Medische Dienst van de organisatie vallen. Maar liefst 94% van de bewoners gaf toestemming, al dan niet via zijn/haar wettelijk vertegenwoordiger, om zich te laten vaccineren.

Feestelijk moment
De start van de vaccinaties is een gebeurtenis waar binnen Zideris lang naar is uitgekeken. Daarom waren de prikdagen bovenal een feestje, met slingers en een lekker hapje. Daarnaast werd aan alle gevaccineerde cliënten een prikdiploma van Zideris uitgereikt. Eén van de prikdiploma’s werd overhandigd aan een cliënt door de directeur van Zideris, Rob van Zwieten.

Soepel verlopen prikdagen
Emmy Räkers, AVG-arts binnen Zideris kijkt met een goed gevoel terug op deze dagen: “In twee dagen tijd hebben we 200 bewoners gevaccineerd. Een hele klus, waar met man en macht ontzettend hard aan is gewerkt. Ik ben blij als ik terugkijk op deze twee prikdagen. Een beetje spannend was het natuurlijk wel voor onze bewoners. De aanwezigheid van begeleiders en ons ervaren prikteam heeft ervoor gezorgd dat beide dagen goed zijn verlopen.”

Rob van Zwieten vult aan en besluit: “Ik ben trots op mijn collega’s, cliënten en vertegenwoordigers. Dankzij hun medewerking, bereidwilligheid en expertise zijn de vaccinatiedagen soepel verlopen en hebben we ook echt een feestje kunnen vieren.”