€3500,- voor Kleine Bron in Elst

Elst – Op de bouwplaats, waar de contouren van een bijzonder gebouw vorm krijgen, werd vandaag een cheque uitgereikt namens Monuta helpt. Stichting de kleine bron kreeg van Eric Welgraven en Ilze Jansen €3.500,- het project. Stichting de kleine bron bouwt een wellness voor kinderen die ernstig ziek of ernstig gehandicapt zijn. Warmte en water worden ingezet om (het laatste stukje) leven van deze kinderen wat aangenamer te maken.

Kinderen uit deze doelgroep hebben vaak de hele dag pijn. Pijn omdat hun spieren voortdurend aangespannen zijn of omdat ze ernstig ziek zijn en nooit meer beter zullen worden. Een plek zoals de kleine bron, waar de nadruk ligt op pijn verlichting door middel van warmte en water, bestaat nog niet in Nederland terwijl er wel veel behoefte aan is.

Iets kostbaars als een leven moet de moeite waard zijn, zeker als dat niet zo lang is als je zou willen. Bij de kleine bron kunnen ze dat leven wat meer de moeite waard maken door hun complementaire (palliatieve) zorg. Voor kinderen die de hele dag pijn hebben is warmte en water geen luxe maar een levensbehoefte.

Momenteel is de bouw gestart van deze bijzondere wellness. Vele sponsors hebben dit mogelijk gemaakt. Monuta helpt is een van die sponsors. In de wellness komt een rust/snoezelruimte. Monuta heeft voor de inrichting hiervan €3.500,- gesponsord. Een heel mooi bedrag waar stichting de kleine bron natuurlijk heel erg blij mee is!

Stichting de kleine bron hoopt eind dit jaar de wellness af te hebben. Ze zoeken daarvoor nog steeds sponsors. Als je hen een handje wil helpen: http://stichtingdekleinebron.nl