Dit was het nieuws, op 6 maart 1981!

Rhenen – Veertig jaar geleden opende Bar Dancing Discotheek “Hoppe” voor het eerst haar deuren. Het begin van een roemruchte periode waar de Rhenenaren van toen, nu nog over spreken en het liefst ook zwijgen in sommige gevallen.

Rhenen, 05 maart 2021. Dolly Dots in Hoppe. Fotograaf: onbekend.

Hendrik van Nellestijn, toen 22 jaar oud, stond aan het roer van “Hoppe” dat ruimte bood aan zo’n 1500 bezoekers. Op woensdagavond, vrijdagavond, zaterdagavond, zondag-middag en -avond was het een drukte van jewelste met bekende DJ-namen als Peter Teekamp (Veronica), Jos van Heerden (Radio M), Eddy Keur en Nico Stevens. Naast de DJ’s bracht Hendrik van Nellestijn met zijn Hoppe ook artiesten van wereldfaam naar Rhenen. Wat te denken van The Platters, De Dolly Dots, Rob de Nijs, Vanessa, Spargo, Peter Koelewijn, André Hazes, en Rubberen Robbie.

Rhenen, 05 maart 2021. Vanessa. Fotograaf: Onbekend.
Rhenen, 05 maart 2021. Rob de Nijs. Fotograaf: Onbekend.

Bij het vertellen van de vele anekdotes verschijnt nog steeds een gulle glimlacht op het gezicht van Hendrik van Nellestijn. Op zijn hoogtepunt werd “Hoppe” verkocht. Het succes was echter niet te koop en nadat de nieuwe eigenaren er een “nette tent” van wilde maken was de Bar Dancing een kort leven beschoren. Palm Beach werd Walm Beach en zo eindigde de Muntstraat-lokatie als discotheek in een grote berg as.

Hendrik van Nellestijn
De drijvende kracht achter Bar Dancing Discotheek “Hoppe”, Hendrik van Nellestijn, heeft meerdere noten op zijn zang. Zijn hele leven draait om muziek, het draaien van plaatjes en het maken van jingles en commercials. Hendrik startte bij “de zeezenders” zoals hij het zelf noemt. Na de zeezenders begon Hendrik Radio Vrij Rhenen. Ook al leek het steeds een live-uitzending, de programma’s werden in “Hoppe” opgenomen.

In 1978 startte Hendrik van Nellestijn zijn bedrijf ‘Simrek’. Destijds was Simrek bekend van vele radio-jingles en commercials. Tegenwoordig kan met ook voor de huur van licht- en geluid-installaties bij Simrek terecht.