De Panda’s zijn er!

Chengdu/Schiphol/Rhenen – Na een ruim 5856 kilometer lange 10 uur durende vlucht met KLM-CARGO vanuit het Chinese Chengdu zijn vanavond dan eindelijk de twee reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya aangekomen op Schiphol. Nadat de beide dieren een uurtje tot rust waren gekomen in het dierenhotel van KLM-CARGO, zijn ze getoond aan de in grote getale aanwezige Nationale en Internationale pers. Er was 4x meer pers dan er bij het inhalen van de olympische zomerspelen equipe, wat maar eens aangeeft hoe populair de panda’s zijn.

Na de presentatie zijn Wu Wen en Xing Ya in een vrachtwagen onder begeleiding van de directie van Ouwehands dierenpark, burgemeester Hans van der Pas en onder begeleiding van een aantal Rhenense politieagenten naar Rhenen gereden. Tegen half twaalf arriveerde de stoet in het centrum van Rhenen. Bij De Koning van Denemarken werden de panda’s verwelkomd door de bezoekers van de Panda-party bij de Koning van Denemarken en een aantal inwoners van Rhenen die de regen hadden getrotseerd om een “glimp” van de dieren op te kunnen vangen. Helaas werden de panda’s in een gesloten vrachtwagen vervoerd waardoor de mensen het met de posters op het laadruim van de vrachtwagen moesten doen.

De panda’s moeten nog een aantal weken in quarantaine blijven voordat ze voor het eerst voor publiek te zien zullen zijn. Deze datum wordt later bekend gemaakt.