Dag van de Vrijwilliger in Rhenen groots gevierd

Rhenen – Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Zonder hen zou ons land ontwricht raken. Daarom pakte de gemeente Rhenen op zaterdag 7 december, tijdens de Dag van de Vrijwilliger, groots uit om de vrijwilligers in haar gemeente te bedanken. Met een hartverwarmend winters festijn waarin gezelligheid, lekker eten, muziek en diverse activiteiten de boventoon voerden, werden vrijwilligers in het (winter)zonnetje gezet. Bovendien werd bekend gemaakt dat Gea Smalburg van Lay-Aut zich Vrijwilliger van het Jaar 2019 mag noemen. De gemeente Rhenen telt honderden vrijwilligers. Ook dit jaar wilde de gemeente deze vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze inzet. Zaterdag 7 december waren zij welkom in het Huis van de gemeente dat voor de gelegenheid in winterse sferen was gehuld. De vrijwilligers werden getrakteerd op een heuse fair met winterse muziek en dito etenswaar.

Vrijwilliger van het Jaar 2019

Ook werd die middag de Vrijwilliger van het Jaar 2019 bekendgemaakt. De titel ging naar Gea Smalburg. Zij ontving uit handen van Gert Hovestad, die de zieke Simone Veldboer verving, een speldje en een cheque.

Gea heeft recent de Lay-Aut opgericht. Lay-Aut geeft jongeren met autisme de gelegenheid om elkaar in een veilige omgeving te ontmoeten.

De andere genomineerden waren Arie van der Staaij en het duo Gert Norder/Frans van Doorn. Arie is al vele jaren als vrijwilliger actief op tal van fronten. Zo is hij secretaris van SGP, lid van Adviesraad Sociaal Domein, voorzitter van Stichting Noodfonds, voorzitter van Stichting Schuldhulp Rhenen en oprichter van JobHulpMaatje. Ook alleskunners Gert Norder en Frans van Doorn zetten zich in voor allerlei doeleinden, denk bijvoorbeeld aan Zideris, de Cuneradag, de Sinterklaasintocht en wieleractiviteiten.