Cultureel Café in Moeke Rhenen

Rhenen – Woensdagavond 16 januari vond in de Grote zaal van Moeke Rhenen het eerste, goed bezochte, Cultureel Café van 2019 plaats.

Voor de pauze werd aandacht gegeven aan de verkiezing van de Z-O-U-T schrijver van het jaar. Ineke Hogema is als Rhenense uitgever dit jaar weer jurylid voor de Z-O-U-T prijs (de schrijver van het jaar in de regio Zuid-Oost Utrecht). Zij vertelde hoe de nominaties en de jurering van de genomineerde boeken/schrijvers tot stand komt. Vorig jaar won Harry Stegeman uit Wijk bij Duurstede met het boek “Langs de Nederrijn; Natuur en cultuur tussen Wageningen en Wijk bij Duurstede”. Hij gaf een presentatie over het tot stand komen en over de inhoud van zijn boek.

Na de pauze betrad de 25-jarige cabaretier Thjum Arts het voetlicht. Thjum won in het De La Mar theater de jury- en de publieksprijs van het Amsterdam Studenten Cabaret Festival 2018. Ook won hij de Publieksprijs van de Comedy Talent Award 2017. In een half uurtje presenteerde hij als try-out zijn nieuwe gedachtenspinsels.

Ook werd een try-out gegeven van de Stadquiz. Naar voorbeeld van de succesvolle dorpsquizen in Brabant organiseert Lionsclub de Grebbeleeuw in samenwerking met het Cultuurplatform binnenkort de eerste Rhenense Stadsquiz. Het evenement zal plaatsvinden op vrijdag 1 november 2019. Met tien voorbeeld vragen konden de aanwezigen alvast een idee krijgen van de opzet van zo’n Stadsquiz.

Als afsluiting van de avond trad de Rhenense coverband NetAlsOf op in de nieuwe bezetting. NetAlsof bestaat uit 6 personen: zanger en gitarist Jacco, drummer Ivo, gitarist Jan Peter, bassist Gert, toetsenist Hans. Als laatste, maar zeker niet als minste heeft de band vanavond hun nieuwste lid voorgesteld: zangeres Yvonne. Ze is een echte aanwinst en brengt de kwaliteit weer naar een “next level”. Dit optreden bij Moeke Rhenen was voor haar het eerste officiële optreden als lid van de band.