Competities ontwaken uit de winterslaap

Rhenen – De tweede helft van de voetbalcompetitie ging van start met een flink aantal afgelastingen. De Musketiers bleven thuis en ook de kraker tussen Schalkwijk en Oranje Wit werd afgelast. VVA Achterberg komt pas 4 februari in actie. Alleen Candia’66 kon aan de bak in misschien wel één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen, de thuiswedstrijd tegen koploper DEV Doorn. Na een flinke inhaalslag zitten de Rhenenaren de koploper nu flink op de hielen.

De hoofdmacht onder leiding van Harrie Epskamp ging voortvarend van start en het was Raymon van Noort die zich al dribbelend door de verdediging van DEV Doorn werkte. Hij liet zijn kans niet onbenut en in de 14e minuut zette hij de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. DEV Doorn kreeg in de 30e minuut een volgende domper te verwerken. Rajiv Ridderbosch zette een sliding in op de doorgebroken Renaldo van den Brink, speelde daarbij keurig de bal maar de scheidsrechter zag het echter als een overtreding en bestrafte Rajiv met een rode kaart. DEV Doorn moest met 10 man verder.

Rhenen, 21 januari 2023. Candia’66 – DEV Doorn. Fotograaf: Peter Kuhl.

DEV Doorn liet het er echter niet bij zitten en ondanks de 10 man bleef men aanvallen. De 1-0 was tevens de ruststand. Na de rust was het Candia dat sterker was en met doelpunten van Nick ter Burg en Luuk Bender werd de voorsprong vergroot. In de 69e minuut was het DEV Doorn dat wat terug kon doen en Tim Werkhoven petste de nul voor de bezoekers van het scorebord. Het mocht uiteindelijk niet baten. In de 88e minuut was het Sander va Suilichem die de wedstrijd definitief op slot deed. Op aangeven van Raymon van Noort scoorde Sander de 4-1 en bepaalde daarmee tevens de eindstand. Een speciale hoofdrol was weggelegd voor de keeper van DEV Doorn. Mark Sluis wist met zijn tomeloze inzet de schade voor de bezoekers beperkt te houden. Diverse pogingen van de kant van Candia en een strafschop (met een snoeiharde rebound) werden door de doelman van DEV gekeerd.

De afstand in de competitie tussen DEV Doorn en Candia’66 is met deze eindstand geslonken tot slechts 9 punten. Daarmee heeft Candia’66 een flinke inhaalslag gemaakt als men bedenkt dat de Rhenenaren nog niet zo lang geleden op de laatste plaats in de competitie stonden.

Programma 28 januari 2023:
Musketiers – Candia’66 aanvang 14:30 uur
Austerlitz – Oranje Wit aanvang 14:30 uur