Candia’66 legt koploper VRC over de knie

Veenendaal – VRC kon thuis geen potten breken tegen de bezoekers uit Rhenen. Met 0-3 werden de Veenendalers puntloos de kleedkamers ingestuurd.

Al vanaf de aftrap was het Candia’66 dat de dienst uit maakte tegen VRC. De meeste aanvallen van de Veenendalers kwamen niet verder dan het middenveld wat goed georganiseerd was bij de Candianen. Als de Veenendalers dan toch door het middenveld wisten te breken was er nog de goed georganiseerde verdediging die ervoor zorgde dat de aanvallers van VRC geen doelrijpe kans kon creëren. Candia’66 daarentegen kwam in de 38e minuut op een 0-1 voorsprong door een mazzelballetje van Niels Korf. De 0-1 was tevens de ruststand.

In de 2e helft was het wederom het elftal van Pieter van der Grift dat de toon aangaf. In de 68e minuut was het Raymon van Noort die voor zijn harde werken werd beloond met een doelpunt. De aanvaller die veel van zijn acties zag stranden wist nu de keeper van VRC te passeren en scoorde de 0-2. De voor Niels Korf gewisselde Vince Goldman besliste in de slotfase de wedstrijd door in de 90e minuut de bal fraai achter de doelman van VRC te werken waarmee de eindstad op 0-3 in het voordeel van Candia’66 kwam.

Pieter van der Grift wijt de overwinning vooral aan de goede onderlinge organisatie bij Candia’66. “We speelden met 4 of 5 A1-junioren maar daar was door die goede organisatie weinig van te merken”, aldus de oefenmeester.

Aanstaande zaterdag speelt Candia’66 wederom uit in Veenendaal en dan tegen vv. Veenendaal, aanvang wedstrijd 14:30 uur.