Candia’66 eenvoudig langs SV Odijk

Rhenen – Bij aanvang van de wedstrijd had niemand durven dromen dat de spelers van Candia’66 weer 3 punten op hun conto konden bijschrijven. De opening was erg rommelig met veel onnodig balverlies en slechte passes. Even leek het erop dat SV Odijk de score zou gaan openen maar een keiharde inzet eindigde op de paal van het doel van de Candianen.

Dat leek de “wake-up-call” voor de Rhenenaren want in de 30e minuut was het Sander van Suilichem die de score opende en op aangeven van Rens Toonen werkte Sander de bal fraai achter de doelman van Odijk. Sander van Suilichem zou een belangrijke rol gaan spelen in de wedstrijd. Slechts 2 minuten later was het Tijmen Bos die door Luuk Bender in positie werd gebracht en de bal snoeihard achter de doelman van Odijk liet verdwijnen en daarmee de score op 2-0 in het voordeel van de Candianen zette. Nog geen 3 minuten later kon de doelman van Odijk de bal weer uit het net gaan grabbelen toen Sander van Suilichem, op aangeven van Luuk van Viegen, deze andermaal langs de doelman schoot, 3-0. Alsof het nog niet genoeg was voor de doelman van Odijk stond hij het 2 minuten later weer oog in oog met Sander van Suilichem die hem wederom wist te passeren en daarmee de stand op 4-0 wist te zetten. Op dubieuze wijze keurde de scheidsrechter nog 2 doelpunten af. Raymon van Noort werd terug gefloten omdat hij buitenspel zou hebben gestaan en een kopbal na een corner verdween ook in het doel van Odijk maar daarbij zou de keeper gehinderd zijn. Met de 4-0 op het scorebord begonnen beide ploegen aan de rust.

In de tweede helft had Candia’66 wederom de overhand maar toch een grote score kwam het niet meer. Na een fraaie voorzet van Luuk Bender schoot Tijmen Bos vanuit de 2e linie hard tegen de onderkant van de lat waarna de bal in het doel van Odijk verdween, onhoudbaar voor de keeper van Odijk. Daarmee werd de eindstand bepaald op 5-0 in het voordeel van de Candianen.

VVA Achterberg
VVA Achterberg deed goede zaken in Doorn door met 0-3 te winnen. De Achterbergers zijn net als Candia’66 nog ongeslagen in de competitie en bekleden de eerste en 2e plaats in de stand. VVA-Achterberg heeft een beter doelsaldo en staat aan kop.

Oranje Wit
In Elst is zaterdagavond een feestje gevierd. Oranje Wit heeft DVSA uit Amerongen 1-2 verslagen en heeft daarmee de eerste competitieoverwinning te pakken. Alleen voor de Musketiers eindigde het weekend in mineur. De Mussen stonden lange tijd gelijk tegen SV Panter uit Veenendaal. met 1-1 op het scorebord leek het erop dat er in ieder geval 1 puntje mee naar Elst zou gaan. Laat in de 2e helft scoorde SV Panter echter de 1-2 en moesten de Mussen genoegen nemen met nul punten.

Programma 12 oktober:
Musketiers – Austerlitz
VVA Achterberg – DVSA
SVMM – Oranje Wit
SVF – Candia’66