Candia’66 eenvoudig langs DVSA

Amerongen – Het eerste elftal van Candia’66 heeft goede zaken gedaan in Amerongen door met 1-5 te winnen van DVSA. Het elftal van Pieter van de Grift had vrijwel de gehele 90 minuten de Amerongers in de tang. Candia’66 opende de score. Op aangeven van Daan Achterberg wist Raymon van Noort de bal fraai in de touwen te werken. Erg lang kon Candia niet van de voorsprong genieten want Dion Kroesbergen wist vanuit een vrije trap alles en iedereen te passeren en de 1-1 op het scorebord te zetten.

Na de gelijkmaker trok Candia’66 alle registers los en konden de spelers van DVSA alleen nog maar toezien hoe Candia’66 het spel domineerde. Het duurde dan ook niet lang of Raymon van Noort bracht Candia’66 terug op voorsprong. De aanvaller kopte de bal fraai in de Amerongse goal. Vlak voor rust was het Daan Achterberg die met een rush vanaf de middellijn tot achter bij de achterlijn wist te komen en de bal fraai achter de doelman langs schoot en daarmee de ruststand op 1-3 wist te zetten.

In het begin van de 2e helft leek DVSA zich nog iets te herpakken maar al snel was het Candia’66 dat de wedstrijd weer naar zich toe trok. Op aangeven van Raymon van Noort wist Sander van Suilichem de score op 1-4 in het voordeel van de Rhenenaren te zetten. Tijmen Bos diende DVSA de genadeslag toe door met een snoeiharde bal de Amerongse doelman te passeren en de eindstand op 1-5 te zetten.

VVA wint
VVA Achterberg heeft in en tegen Odijk goede zaken gedaan door met 2-5 te winnen. De Achterbergers bekleden op doelsaldo nu de top van de competitie. De derby tussen Musketiers en Oranje Wit werd in verband met een sterfgeval afgelast.