Candia’66 een ronde verder in de na-competitie

Rhenen – Het eerste elftal van Candia’66 heeft voor een klein stuntje gezorgd door 4e klasser Saestum met 2-1 te verslaan.

In de eerste helft was het vooral Saestum dat de scepter zwaaide. De sterkere bezoekers uit Zeist waren de Rhenenaren iedere keer weer en stapje voor en ook aan snelheid kwam het elftal van trainer Harrie Epskamp tekort. Aan het eind van de eerste helft zwakte de Zeister hoofdmacht wat af en zo kwamen er wat meer kansen voor de Rhenenaren. Toch kwamen beide ploegen niet tot scoren en bleef de stand tot aan de rust 0-0.

In de 2e helft was het wederom Saestum dat sterk van start ging maar ook Candia kwam goed uit de startblokken. Toch was het Saestum dat de score opende en in de 61e minuut kwamen de Zeistenaren op een 0-1 voorsprong. Candia rechtte de rug en liet het er niet bij zitten. Mohamed Boutahire schoot de bal fraai achter de Zeister doelman en trok daarmee de wedstrijd weer gelijk. In de slotfase van de wedstrijd was het Sander van Suilichem die door pure wilskracht de wedstrijd de kant van Candia op liet kantelen. Met 2-1 op het scorebord floot de scheidsrechter de wedstrijd af en barstte het feestgedruis los als ware de Candianen kampioen geworden.

Candia’66 is dus een ronde verder in de na-competitie en treft daarin ZSGO/WMS uit Amsterdam.