Bonobo ontsnapt uit Ouwehands dierenpark

Rhenen – Zaterdagmiddag is een jonge Bonobo uit zijn verblijf ontsnapt en is nu buiten het park van Ouwehands Dierenpark. Volgens een bericht op de website van Ouwehands Dierenpark, is het dier gelokaliseerd in het bos achter de dierentuin en proberen experts het dier te vangen. Het park is gewoon open, maar een klein gedeelte is afgezet. De veiligheid voor de gasten wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Omdat het parkeerterrein tussen het dierenpark en de sportvelden aan het Bonobo verblijf grenst, is dit parkeerterrein afgesloten. Ook zijn er op andere plekken toegangspaden tot het bos afgesloten.

Na 16 uur werd door Ouwehands Dierenpark gemeld dat het dier door een team van dierverzorgers en een dierenarts was gelokaliseerd en daarna verdoofd kon worden. De bonobo is daarna naar het dierenpark teruggebracht. Het dier is weer terug in zijn verblijf en maakt het goed. Ouwehands Dierenpark is blij met de goede afloop en zal nader onderzoek doen hoe het dier uit het verblijf heeft kunnen raken.

Header foto: Ouwehands Dierenpark