AED van Jumbo 24 uur bereikbaar

Rhenen – Steeds meer bedrijven en particulieren schaffen een AED (Automatische Elektronische Defibrillator) aan maar lang niet iedere AED is altijd bereikbaar. Als de eigenaar van de AED niet thuis is of als het bedrijf of de winkel gesloten is, dan is de AED niet te bereiken voor de hulpverleners/vrijwilligers van HartslagNu die bij een hart-probleem gealarmeerd worden. HartslagNu brengt AED-eigenaren in kaart en helpt de eigenaren bij het naar buiten plaatsen van de AED.

De laatste aanwinst in het centrum van Rhenen is de AED van Jumbo Mostert. Samen met de Rhenense tak van Stichting HartslagNu heeft Cornelis Mostert van de Jumbo ervoor gezorgd dat zijn AED ook buiten de openingstijden van de Jumbo bereikbaar is. Ruben Bosman en Peter Lelyveld hebben er namens de ‘Stichting HartslagNu Rhenen’ voor gezorgd dat namens HartslagNu de buiten-kast beschikbaar is gesteld. Nu kunnen burger-hulpverleners ook de AED van de Jumbo 24 uur per dag bereiken als ze gealarmeerd worden.

Nog meer AED’s
De ‘Stichting HartslagNu Rhenen’ vraagt iedere eigenaar van een AED om hem buiten te plaatsen zodat deze ten alle tijde bereikbaar is bij een calamiteit. Zij komen graag met u als eigenaar in contact als u meer informatie wilt over de buitenkasten en de plaatsing van een AED. Mocht u uw AED beschikbaar willen stellen dan kunt u zich eenvoudig aanmelden via HartslagNu.nl. U vind hier ook alle informatie over de buitenkasten.