Aanstormend DJ talent

Rhenen/Enschede – 21 jaar en als DJ draaien in een groot voetbalstadion, dat klinkt als een droom die uitkomt. Vrijdagavond trad Jorn Smulders in Enschede op tijdens een live stream in een leeg, in plaats van een vol, voetbalstadion. Als “DJ J/N” draaide hij samen met de DJ’s “Mokka Magic” en “Paxal” tijdens het 3 uur durende optreden. De live stream werd door 1300 mensen bekeken, dat wil zeggen 1300 computers waren verbonden, waarschijnlijk keken er wel meerdere mensen per verbinding mee.

De in Rhenen geboren en getogen Jorn Smulders begon als 12-jarige met plaatjes mixen op zijn computer. Een paar jaar later kocht hij een DJ-set, maar het bleef bij oefenen op zijn slaapkamer. Toen hij in 2019 in Enschede ging studeren en via de studentenvereniging A.S.V. Taste met andere DJ’s in contact kwam, durfde hij te gaan draaien op eigen studentenfeestjes en later werd hij zelfs gevraagd om op een groot Gala-feest te draaien. Dit viel in de smaak en hij werd dan ook uitgenodigd voor andere Gala’s, maar helaas werden deze feesten vanwege de huidige maatregelen geannuleerd. Het grote voordeel van de studentenvereniging is dat hij makkelijk contacten kan leggen en dat er veel apparatuur beschikbaar is, welke hij anders zelf nooit had kunnen aanschaffen.

Een bekende DJ als echte inspiratiebron heeft hij niet, al kijkt hij wel hoe de grote namen zoals Martin Garrix een set opbouwen. Jorn zoekt en verzamelt zijn muziek op Spotify en heeft daar dan ook verschillende playlists. En omdat hij steeds nieuwe muziek gebruikt, is geen enkel optreden hetzelfde. Op Youtube publiceert hij de mixen die hij maakt, al geeft dat wel eens problemen vanwege de copyright meldingen.

En dan nu een optreden in het stadion van FC Twente, de 2e live stream van dit jaar jaar. Op 2 januari draaiden de drie DJ’s ook al tijdens een live stream vanuit een theater. De live streams worden door de drie zelf georganiseerd, in samenwerking met de gemeente Enschede, Jongerenwerk Alifa, en deze keer ook stichting “FC Twente, scoren in de wijk”. Tijdens de live streams houden de DJ’s contact met hun publiek via social media en organiseren ze diverse prijsvragen.

Het optreden voor publiek is natuurlijk het mooiste wat er is voor een DJ, maar Jorn heeft er geen moeite mee om zonder publiek te draaien, al is het wel gek dat je bij een live stream voor de camera’s doet alsof je voor een groot publiek staat. 15 minuten na zijn optreden in het stadion, werd er geïnformeerd naar zijn ervaring op deze speciale lokatie, de Grolsch Veste, “Helemaal te gek, ik loop nu nog te stuiteren”, vertelde hij.

Je kan “DJ J/N” volgen op Instagram (@dj_jorn), Spotify (SmulJorn) en op Youtube (Jorn Smulders). Op zijn Youtube kanaal kan je ook zijn optreden van 2 januari terug kijken en waarschijnlijk komt daar ook de live stream van vrijdag beschikbaar.