4 mei dodenherdenking in aangepaste en zeer sobere vorm

Rhenen – Op maandag 4 mei vindt een aangepaste en zeer sobere Nationale Militaire Dodenherdenking plaats op het Militair Ereveld op de Grebbeberg. De Krijgsmacht herdenkt dan de militairen die sinds 10 mei 1940 waar ook ter wereld voor het Koninkrijk der Nederlanden zijn gevallen, dan wel zijn omgekomen bij de uitvoering van de militaire dienst.

Vanwege de coronacrisis is de ceremonie aangepast; deze zal zeer sober zijn. Via het Youtube-kanaal van de Koninklijke Landmacht kunt u de ceremonie rechtstreeks volgen. Deze uitzending begint om 19.30 uur. Klik [hier] voor de directe link naar het live verslag op youtube!

De Plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten, generaal-majoor R.J. Jeulink, de burgemeester van de gemeente Rhenen, de heer J.A. van der Pas en de vice-president van de Oorlogsgravenstichting, de generaal buiten dienst T.A. Middendorp, leggen een krans.

Vanwege de coronacrisis neemt het Koninklijk Huis geen deel aan de ceremonie, zijn er geen nabestaanden aanwezig, en ontbreken ook publiek, militaire erewacht, erecompagnie en militaire kapel. Tevens wordt afgezien van het voordragen van gedichten door scholieren. Media en belangstellenden worden opgeroepen niet naar het Militair Ereveld te komen, ook niet op 3 en 5 mei.