3e Klasse droom over voor VVA

Achterberg – VVA Achterberg speelt volgens seizoen toch weer in de 4e klasse. In de 2e nacompetitie wedstrijd moesten de Achterbergers thuis tegen het Utrechtse Voorwaarts aantreden. In de reguliere competitie werd al twee keer met 2-0 van deze ploeg gewonnen, dus stiekem dacht men al aan de finale.

Voor een volle tribune begonnen de beide ploegen voortvarend aan de wedstrijd en al na een paar minuten kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Even later stond echter de gelijkmaker al weer op het score bord. VVA ging echter gewoon door en scoorde al snel de 2-1. Het duurde daarna nog zeker 10 minuten voordat Voorwaarts toch weer de gelijkmaker kon maken.

Na de energieke start zakte bij beide ploegen het spelniveau iets in en ook het onstuimige weer met de harde windvlagen voorkwam dat er voor de rust nog gescoord werd. In de 2e helft leek het er even op dat VVA weer op krachten was gekomen en zocht veelvuldig de aanval. Helaas kwam het niet tot een doelpunt. Ook de tegenstander lukt het niet om te scoren en dus moest er verlengd worden.

In het eerste deel van de verlenging lukte het Voorwaarts om uit een rommelige situatie in het Achterbergse doelgebied te scoren. VVA kon gelukkig in het 2e deel weer langszij komen en drukte vol door, echter zonder resultaat. Het kwam nu dus aan wie het succesvolste zou zijn in het nemen (en stoppen) van de strafschoppen. Ook hier bleef het gelijk opgaan, maar bleek Voorwaarts uiteindelijk toch het beste. Zij mogen volgende week de finale spelen tegen Bunnik ’73 voor een plaatsje in de 3e klasse.