Zaterdag weer beiaardconcert Cuneratoren

Rhenen – De bespelingen van de beiaard in de Cuneratoren zijn een belangrijke activiteit van het Rhenense Cuneragilde geworden. Sinds de lock down vanwege Corona zijn muzikale evenementen en concerten verboden vanwege de verplichte 1,5 meter onderlinge afstand.

Dat geldt gelukkig niet voor de beiaarden, muziek op grote hoogte en op veilige afstand te beluisteren. Tijdens de ‘Lijdenstijd’ voor Pasen heeft de beiaard de functie van concertzalen overgenomen en hebben de twee beiaardiers van het Cuneragilde  passiemuziek gespeeld vanaf de Cuneratoren.  Mede dank zij de financiële steun van donateurs van de beiaard worden er deze maand  vijf beiaardconcerten gegeven op zaterdagmiddag van 16:00 tot 17:00 uur.

Tuin Stadsmuseum
In 2020 heeft het Cuneragilde wederom enkele beiaardconcerten op de “Van Bergen” beiaard van de Cuneratoren georganiseerd. Op de volgende data kunnen belangstellenden weer genieten van de muziek op de mooie beiaard. dit prachtige instrument. Was het vorige zaterdag 1 augustus  Mathieu Polak, die de beiaard bespeelde. Zaterdag 8 augustus staat er een  duo bespeling op het programma. Georg Wagner en Ariane Toffel. Het echtpaar dat woonachtig is in Duitsland.  Zaterdag 15 augustus speelt Anne Kroeze. Zaterdag 22 augustus speelt Twan Bearda en de laatste zaterdag (29 augustus) speelt Klaas de Haan, de vaste beiaardier van het Cuneragilde. De bespelingen van de beiaard zijn te beluisteren vanuit de fraaie tuin van het Stadsmuseum.

Over de foto: Metha Leker genoot vorige week zichtbaar in de tuin van het Rhenense Stadsmuseum van het beiaardspel.  (Foto: Jan van den Brink. Tekst Henk Jansen).