Wedstrijden in de 4e klasse afgelast

Rhenen – “Kraakte de Grebbeberg vorige week nog in zijn voegen” bij de publiekloze wedstrijd Candia’66 tegen VVA Achterberg, dit weekend was het vooral een oorverdovende stilte die hoogtij vierde op alle voetbalvelden die de gemeente Rhenen rijk is. Door de nieuwe corona-maatregelen die de regering opgelegd heeft liggen alle amateursporten in teamverband in de leeftijdsklasse boven 18 jaar stil.

Jan Veldhuizen , hoofdtrainer van VVA Achterberg die met zijn club nog ongeslagen aan kop gaat laat weten de komende 4 weken niet passief te blijven. Allereerst wil ik wel kwijt dat ik 4 weken geen voetbal te lang vind. Twee weken had me een betere optie geleken. Wij trainen wel door, zij het aangepast met inachtneming van de regels die er gesteld zijn. Met 4-tallen trainen en ook nog eens op de bekende 1,5 meter afstand. Ik weet me in die trainingen gesteund door een brede staf. Op het moment dat we weer in een goede flow zitten wordt de competitie weer stilgelegd. Maar ik weet zeker dat we er straks weer staan. Aan de goede start een dito vervolg kunnen geven.

Niels Visser van het Elster Oranje Wit roept zijn manschappen op om in die 4 weken de trainingen te blijven volgen. “Ik kan de spelers natuurlijk wel een trainingsschema voor thuis meegeven maar dan is het de vraag of ze er zich aan houden”. “Ook wij gaan aangepast trainen”, aldus Jacco Kampert, trainer vv Musketiers, die met zijn ploeg uitstekend aan de competitie begonnen is, ziet 4 weken lang zijn spelers niet. “Ik heb ze een uitgekiend speelschema en handvatten meegegeven om thuis de conditie op peil te houden. Ik vind het niet te doen om in groepjes van 4 met de beperking van 1,5 meter afstand een trainingen te geven”. Dick Boon, trainer van Candia’66, laat weten dat hij en zijn spelersgroep het zuur vinden dat de competitie is afgebroken. Dick: “En dat voor een periode van 4 weken. Geen voetbal en ook geen trainingen. Ik heb een selectie van 20 spelers. Dat is geen doen om die in groepjes van 4 te trainen. Ik heb mijn spelersgroep ook een trainingsschema meegegeven. Om vooral de conditie op peil te houden”.

Het is nog maar de vraag of de teams voor de winterstop nog aan spelen toe komen. De maatregelen zijn ingevoerd voor de duur van 4 weken met een evaluatie in 2 weken. De cijfers rondom Corona zullen significant omlaag moeten anders zou de periode van niet spelen (en alle andere afgekondigde maatregelen) wel eens “in de verlenging” kunnen gaan.