VVA wint derby van Candia’66

Rhenen – De gemeentelijke derby tussen het Rhenense Candia’66 en het Achterbergse VVA werd verdiend gewonnen door de Meent-ploeg. Op sportpark Candia werd het een 1-3 zege voor de ploeg van trainer Jan Veldhuizen. Het veldspel van de koploper in de 4e klasse was beter dan dat van de Rhenense opponent. Ondanks een zeer beperkte publiek op de tribune, omdat toeschouwers niet langs de lijnen de wedstrijden mogen volgen, was er toch enigszins sprake van enige supporterssfeer. Aanhang van Candia’66 en VVA Achterberg hadden zich achter de hekken in het bos verzameld. Voorafgaande aan de wedstrijd werd het nodige vuurwerk afgestoken dat minutenlang aanhield. Ook na afloop moeten vuurwerkknallen tot ver in de omtrek te horen zijn geweest.

Snel doelpunt
VVA Achterberg ging flitsend van start in de 6e minuut kwam de ploeg op voorsprong. Wesley Merkestein glipte op rechts langs zijn tegenstander en zijn afgemeten voorzet werd door Gijs van Roekel doeltreffend ingeschoten. Van Merkesteijn was vervolgens verschillende malen zijn directe tegenstander te slim af. VVA Achterberg was in de eerste 20 minuten de betere in de wedstrijd. Candia’66 kwam niet tot goede combinaties. Nadat Daan Achterberg alleen voor VVA doelman Wilco Verwoerd kwam te staan, maar zijn inzet door de goalie zag gekeerd, was de ploeg van trainer Dick Boon veelvuldiger op de speelhelft van VVA te vinden en werden de Rhenenaren steeds dreigender. De jonge Rhenense garde zag haar inzet in de 36e minuut beloond door een doelpunt van Daan Achterberg. Met 1-1 werd voor de rust gefloten. Na 10 minuten in de tweede helft werd Raymon van Noort gewisseld voor Mohammed Ajiach. Van Noort was not amused met zijn wissel, een kliko moest het ontgelden. VVA nam in de tweede helft het heft weer in eigen handen en kwam in de 60e minuut weer op voorsprong. Bart Prins werkte de bal uit vrije trap langs de misgrijpende doelman Dion van Toorn. Candia’66 bleek vervolgens niet bij machte om iets terug te doen tegen de Achterbergers. Wesley van Merkestein bracht met zijn doelpunt de 1-3 eindstand in het voordeel van VVA Achterberg op het scorebord. Een verdiende zege voor de Achterbergse ploeg.

Horde genomen
Jan Veldhuizen, de winnende coach, was tevreden over het spel van zijn elftal. “Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben. Halverwege de eerste helft lieten we de teugels wat vieren. Daar maakte Candia’66 met een tegendoelpunt goed gebruik van. In de tweede helft werd geen kans meer weggeven. Zelf hebben we nog een aantal kansen laten liggen. Ik ben wel content met deze zege. We hebben een goede horde genomen”.

Verdiend
Dick Boon was een en al realisme over de nederlaag van zijn ploeg: “Op basis van de tweede helft heeft VVA Achterberg verdiend de drie punten gepakt. In de eerste helft konden we het nog best bijbenen. Vooral na 20 minuten in die eerste helft speelden we goed. Na rust hebben we geprobeerd druk te zetten, maar VVA nam het initiatief weer snel over. Door twee persoonlijk fouten lopen we achter de feiten aan. VVA Achterberg is een volwassen en ingespeelde ploeg en die breng je niet in de problemen met de lange ballen die we vervolgens hanteerden”.

Programma
Voor VVA Achterberg dat fier aan kop gaat in de 4e klasse staat zaterdag 17 oktober de uitwedstrijd tegen SVF op het programma. De wedstrijd in Cothen begint om 14.30 uur. Candia’66 gaat op dezelfde dag op bezoek bij Saestum. Ook deze partij begint om 14.30 uur.

Fotografie: Hans Hoekstra