VVA Achterberg met eerste trainingen begonnen

Achterberg – ”Veel beweging krijg je vanavond niet te zien”. Woorden van Jan Veldhuizen, hoofdtrainer van VVA Achterberg, die vorige week donderdagavond bij te warme zomerse temperaturen zijn selectie de eerste training gaf als voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen 2020-20121. Het seizoen waarin de ploeg van sportpark De Meent het nog een keer gaat proberen om eindelijk de stap naar de 3e klasse te maken.

Liendenaar Veldhuizen sprak voorafgaande aan de eerste training zijn selectie toe. ”Ik mis nog enkele spelers”, zei hij tijdens de eerste training terwijl Veldhuizen de 13 aanwezige selectiespelers begroette. Hij vervolgt: ”er ontbreken nog 5 spelers. Dat heeft met vakanties te maken. Elke trainer heeft daar in de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee te maken. Wellicht gaan er straks ook nog wat andere spelers op vakantie. Daar moet je als trainer maar mee dealen”.

Rekken
Liendenaar Jeroen Laros, de nieuwe assistent-trainer naast Jan Veldhuizen, stelde alvorens de groep met een verantwoorde warming-up onder handen te nemen, zich allereerst voor aan de selectie. Met een variatie aan rek- en strekoefeningen werden de spieren losgemaakt. Om vervolgens op spelenderwijze aan de conditie te werken. Rob Hummelen, vorig seizoen nog elftalbegeleider van de Achterbergse hoofdmacht was getuige van de eerste officiële training van het seizoen. ”Jan Veldhuizen heeft voor het nieuwe seizoen een mooie selectie bij elkaar. Met deze ploeg moet hij toch weer mee kunnen strijden om de bovenste plek in de 4e klasse. Trouwens, ik heb als eerste elftalbegeleider een mooie tijd bij VVA gehad. In het nieuwe seizoen ga ik nu wat vaker bij mijn twee zoons kijken, die bij vv Otterlo spelen”.

Oefenwedstrijden
Voorafgaande aan de eerste officiële training speelde VVA Achterberg al een oefenwedstrijd. Op sportpark De Meent was FC Lienden de tegenstander. Beide zaterdagclubs maakten er een leuke wedstrijd van. Op zaterdag 15 augustus staat de volgende vriendschappelijke wedstrijd voor VVA Achterberg op het programma. De Wageningse 3e klasser ONA’53 komt dan naar De Meent. Deze partij kent een aanvangstijd van 14.30 uur.  Een week later (22 augustus) bindt de ploeg van Veldhuizen de strijd aan met vv Lunteren, de ploeg waarin Achterberger Nico van Laar, vorig seizoen nog het shirt van VVA verdedigend, in het nieuwe seizoen zijn kunnen vertoont. DFS Opheusden, dat op eigen verzoek van hoofdklasser naar de 4e klasse (Oost) terugzakte, is dinsdagavond te gast in Achterberg om als tegenstander te fungeren. Deze partij begint om 20.00 uur.  Tegen wie VVA Achterberg het bal in het nieuwe seizoen opent is nog niet bekend, maar er wordt binnen de selectie wel uitgekeken naar de start van het seizoen. Wellicht te beginnen met een van de vele derby’s in de 4e klasse I (West1)

Foto: Henk Jansen