Voorzitters VVA en Candia’66 wensen elkaar succes

Rhenen/Achterberg – Wat op het Rhenense sportpark Candia, boven op de Grebbeberg, een wedstrijd had moeten worden waar zeker enkele honderden toeschouwers getuige van waren geweest, is verworden tot een ontmoeting zonder supporters-aanmoedigingen van zowel het Rhenense Candia’66 als die van VVA Achterberg. De ontmoeting, door de aanhang van beide clubs aangemerkt als de ‘biggest derby clash’, wordt zaterdag 10 oktober zonder publiek gespeeld. De reden mag alom bekend zijn. Om 15.00 uur wordt met de partij op sportpark Candia begonnen.

Daags voor de ontmoeting tussen beide clubs, die ook dit seizoen weer een gooi willen doen voor een plek in de 3e klasse en ook dit seizoen weer serieuze kandidaten zijn, nodigde de redactie van ‘De Grebbekrant’ beide voorzitters van genoemde clubs uit, te weten Piet Korf als voorzitter van Candia’66 en Egbert van der Burg die van VVA Achterberg. In de bestuurskamer van Candia’66 werd het door beide voorzitters betreurd dat het een wedstrijd wordt zonder publiek. “Voor de aanhang van beide clubs zijn de ontmoetingen tussen Candia’66 en VVA Achterberg dé wedstrijden van het seizoen”, laten beide voorzitters weten. “De ontmoeting staat dit keer vroeg op het wedstrijdrooster en de terugwedstrijd in Achterberg staat al in januari op het programma”, zegt Egbert van der Burg. Zowel Korf als Van der Burg hebben er hun aanhang er op gewezen niet naar sportpark Candia te komen. Korf: “De wedstrijd kan door de supporters thuis worden bekeken, want deze wordt via een livestream “uitgezonden”. Voordat om 15.00 uur het fluitsignaal voor de ontmoeting wordt gegeven zijn alle andere wedstrijden op het sportpark al afgelopen en zijn spelers niet meer op het sportpark”.

Fitte ploegen
Zowel Korf als Van der Burg denken dat de titelstrijd in de 4e klasse I (West 1) weer tussen Candia’66 en VVA Achterberg zal gaan. “Maar we mogen niet te lichtvaardig over de kwaliteiten van de andere clubs denken, zoals bijvoorbeeld Musketiers”. Beide voorzitters laten ook weten dat trainer Dick Boon (Candia’66) en Jan Veldhuizen (VVA Achterberg) fitte selecties tot hun beschikking hebben. Beide voorzitters gaan uit van een mooie pot voetbal en wensen elkaar derhalve dan ook veel succes die wordt bezegeld met het aanraken van elkaars ellebogen, zoals de coronaregel dat voorschrijft. Candia’66 versus VVA Achterberg, zaterdag 10 oktober 15.00 uur. Plaats van handeling sportpark Candia. Wedstrijd is via een livestream te volgen. Klik hier voor het adres van de livestream.