Sv Excelsior Achterberg weer in training

Achterberg – Bij Sportvereniging Excelsior in Achterberg zijn in de diverse groepen inmiddels de trainingen weer begonnen. Van wedstrijden is er echter nog geen sprake. Daarover Sandra van den Berg, bestuurslid van genoemde vereniging: “Ja, er wordt door de verschillende groepen en disciplines al weer getraind. Maar wat wedstrijden betreft hopen we weer in december in actie te komen. Maar dat is, nu het coronavirus nog heerst, niet zeker”.

In de gymnastiekzaal achter het Dorpshuis in Achterberg wordt dus alweer volop getraind, van klein tot groot dus zelfs al vanaf tweeënhalf jaar oud. Sv Excelsior telt inmiddels al meer dan 150 leden die wekelijks in actie komen om hun favoriete sportaard te beoefenen. Het sporten geschiedt onder leiding van zes gekwalificeerde leidsters die worden bijgestaan door een aantal assistenten. De trainingsdagen bij sv Excelsior zijn op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag te beginnen op maandag met de kinderen van tweeënhalf tot vijf jaar. “Bij deze groep mogen best wat meer kinderen zich aansluiten”, laat Sandra van den Berg weten. Bij sv Excelsior wordt aan turnen, gymmen, springen en freerunnen gedaan.   

Geschiedenis
Sv Excelsior bestaat sinds 1950. In het jaar van de oprichting was er niet meer dan een paar banken, een turnkast en een paar klimtouwen. Kort na de oprichting kon het bestuur een renteloze lening afsluiten van 500 gulden waarvan ze een houten brug, een paard, een paar bokken, ballen en speren hebben gekocht.

De lening afbetalen deden ze door middel van acties. Zo werden er emmertjes met wasmiddel verkocht voor en door leden en was de opbrengst van de rommelmarkt voor Excelsior. Toen al konden kinderen vanaf drie jaar komen gymmen. Recreatief gymmen voor alle leeftijden, jongensgroepen en ook kwam er een wedstrijdgroep.

Vanaf 1964 kon er ook gesprongen worden bij Excelsior in een heuse springgroep. Deze afdeling groeide en er werd een grote trampoline gekocht. Een succesvolle tijd volgde. Synchroon springen, wedstrijden en afvaardigingen naar het NK volgden met als hoogtepunt een drievoudige salto met halve schroef.

In de loop der jaren is er veel veranderd, zowel in de verenigingsstructuur als in de gymsport. Tot voor kort maakte ook volleybal vereniging Excelsior deel uit van dezelfde vereniging. Maar sinds 2016 staan zij weer op eigen benen. Informatie over de volleybal vereniging is terug te vinden op www.excelsiorrhenen.nl

Sinds de jaren 1950 staat centraal dat er niet alleen leerzame lessen worden aangeboden maar dat er ook plezier te vinden is binnen de vereniging. Excelsior Achterberg staat voor kwaliteit, sportiviteit en gezelligheid. Altijd! Wie nog meer informatie wenst over de vereniging of lid wil worden kan contact opnemen met Sandra van den Berg. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06-30041134.

Foto: Jan van den Brink.