Nieuwe korfbaltrainer voor Arena

Rhenen – De Rhenense korfbalvereniging Arena heeft in de persoon van Chris van de Weerd (27) een nieuwe trainer voor het eerste team. De Wageninger heeft inmiddels op sportpark Candia, de thuishaven van Arena, de eerste trainingen gegeven. “Het is een enthousiaste groep”, is zijn reactie als naar zijn eerste indruk wordt gevraagd.

Voor Chris van de Weerd wordt Arena zijn eerste klus als hoofdtrainer. “Ik heb me de laatste jaren voornamelijk beziggehouden met het trainen van jeugdkorfballers. In de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Dat heb ik zowel bij de Wageningse clubs VADA en KV Wageningen gedaan. Dat deed verschillende jaren met veel plezier. Nu wacht me als trainer/coach van een eerste team een nieuwe uitdaging. Heb er veel zin in”.

Junioren
Chris van de Weerd krijgt bij Arena een groep van enkele geroutineerde spelers en een aantal talentvolle junioren onder zijn hoede. Een groep van 20 spelers en speelsters. “Daar ga ik straks een team, 4 mannen en 4 vrouwen uit kiezen die als eerste elftal in september aan de competitie begint. Een competitie in de 4e klasse. Waarin Arena vorig seizoen op het veld als 2e in de poule wist te eindigen. Na een door het coronavirus ook niet afgemaakt seizoen in de zaal werd ook een tweede plaats bereikt”. In het nieuwe seizoen speelt Arena onder meer wedstrijden in Nieuwegein, Doorn, Utrecht, Hilversum en Zeewolde. De aanvangstijden van Arena in haar thuiswedstrijden zijn op zaterdag en kennen een aanvangstijd van 15.30 uur. Voordat straks echter de bal van hand tot hand gaat wordt er op maandag- en donderdagavond getraind. En voor er om de competitiepunten wordt gestreden staan er nog een aantal vriendschappelijke oefenpartijen op het programma. Zoals op zaterdag 22 augustus als het voor een 3-kamp in Zwijndrecht in het veld komt. Een week later wordt er een oefenwedstrijd tegen Gouda gespeeld.

Foto: Eigen foto Arena.