Musketiers enige echte achtervolger van VVA

Elst – vv Musketiers is momenteel de enige achtervolger van koploper VVA Achterberg in de 4e klasse I (West1). Beide ploegen zijn nog ongeslagen. De Elsterse formatie van trainer Jacco Kampert speelde tot nu een keer gelijk en wist de overige wedstrijden te winnen. Zoals ook de uitwedstrijd van zaterdag 10 oktober tegen ’t Vliegdorp. Met een 1-4 uitslag in het voordeel van de Mussen werden de 3 punten mee naar Elst genomen.

“Een dik verdiende overwinning”, sprak Kampert na afloop van de wedstrijd. Hij vervolgt: “In de eerste helft waren we de bovenliggende partij. Door mijn ploeg werd een goede partij voetbal gespeeld. De bal ging goed rond en aan scherpte ontbrak het ook niet. Matthijs van Manen (foto) nam in de 16e minuut de eerste treffer voor zijn rekening. Nog geen 10 minuten later lag nummer twee al in het doel van de tegenstander. Dit doelpunt werd gescoord door Marwan van Heugten. Op slag van rust werd het door Matthijs van Manen 0-3. Na rust was er enige verslapping binnen mijn ploeg te bespeuren. De thuisploeg kwam terug tot 1-3. Met man en macht ging ’t Vliegdorp op zoek naar een tweede treffer en dat zorgde voor mogelijkheden voor onze ploeg. Robin van Hunnik schoot de 1-4 voor ons binnen en bij deze stand bleef het”.

Oranje Wit
Oranje Wit, dat haar thuiswedstrijd tegen Patria afgelast zag worden, is zaterdag de tegenstander van vv Musketiers. Kampert daarover: “Wedstrijden tegen de mede sportparkbewoner zijn altijd beladen en spannend. We mogen dan wel achter VVA Achterberg als tweede op de ranglijst staan, we nemen Oranje Wit zeker serieus. Het is de derby die als een aparte wedstrijd kan worden aangemerkt”. Zaterdag 17 oktober om 14:30 begint de wedstrijd tegen Oranje Wit op het Elster sportpark.

Foto: Henk Jansen.