Lia Lammers pakt 7e plaats op NK-dames

Rhenen – De Rhenense Lia Lammers, lid van de Rhenense hengelsportvereniging ‘De Voorn’ sloot zaterdag 5 september in het Noordhollands kanaal in Neck-Graftdijk bij het ‘Open Nederlands Kampioenschap zoetwatervissen’ af met een prachtige 7e plaats algeheel.

Voor het eerst in 87 jaar nam namens de ‘De Voorn’ een vrouw deel aan het ‘Open Nederlands Kampioenschap Zoetwatervissen’. Lia viste slechts twee competities mee met de B-groep en staat dus al aardig haar ‘mannetje’.

Elf kilogram
Gerrit van Ingen, ook lid van ‘De Voorn’, (op bijgaande foto de voorbereidingen van Lia gadeslaand), trad op de wedstrijd op als coach van Lia Lammers. Zij wist maar liefst ruim 11 kilogram vis te vangen. Daarmee werd ze 3e in haar vak. Anja Groot, al drie keer wereldkampioen wist maar liefst 19 kilogram op het droge te halen en pakte daarmee de Nederlandse titel. Wat gewicht van de vissen betreft eindigde Lia als 4e, ook een mooi resultaat.

Jan van Schendel, coach van het NK-team, kwam ook nog even naar de verrichtingen van Lia Lammers kijken. Lia, die pas twee jaar de vissport beoefend, kreeg van hem de nodige complimenten. Hij typeerde haar vervolgens als een talent. Misschien krijgt Lia in de toekomst wellicht een uitnodiging om met het NK-team mee te trainen. Bij ‘De Voorn’ zijn ze bijzonder trots op de prestatie van de Rhenense.

Foto: Eigen foto. De Voorn.