In The Picture (7)

‘Ik vind mijn neus niet mooi’

Achterberg – Esmée Rustenhoven (23) is een geboren en getogen Achterbergse. “Een echte Achterbergse”, zegt ze nog eens met nadruk. “Ik ging ook in Achterberg naar school, de  Willem Teellinckschool. Ik wilde graag kapster worden en volgde een 2-jarige opleiding in Utrecht. Na ruim 2 jaar in een salon te hebben gewerkt moest ik noodgedwongen stoppen. Ik heb aan een val met de fiets een kwetsuur aan de spieren over gehouden, ook wel fybromyalgie genoemd en  kon het kappersvak niet meer uitoefenen. Dus moest ik wat anders zoeken’’, aldus Esmée.

Esmée koos vervolgens voor werk in de sales en de detailhandel, het werd mode voor vrouwen via een eigen webshop die ze de naam Ninety-Seven gaf. Naast modieuze kleding verkoopt ze ook sieraden en tal van andere accessoires. ‘’Ik werk van uit huis. Natuurlijk wil ik mijn werkzaamheden op dit gebied nog verder uitbouwen. Wellicht in de toekomst een eigen modezaak. Maar voorlopig ben ik tevreden met mijn webshop” vertelt Esmée

Fotografie
Naast het beheer van een eigen modewebshop die de nodige aandacht vraagt om deze zo up to date mogelijk te houden vindt de Achterbergse ontspanning in de fotografie . “Ja, ik mag graag de camera pakken en naar mooie objecten zoeken. Daarnaast vind ik het ook leuk om met vriendinnen en bevriende stellen op z’n tijd uit eten te gaan of leuke kleine steden te bezoeken. Ik ben momenteel best tevreden over de gang van zaken, vooral wat werk betreft. Ik ben ook blij dat ik in de sales en de detailhandel een nieuwe uitdaging heb gevonden en ben best tevreden over zoals het nu loopt”. Ook voor Esmée twaalf niet alledaagse vragen en daar gaf ze spontaan onderstaande antwoorden op:              

Wat slaat in de mode als een vlag op een modderschuit?
Over mode vel ik geen oordeel. Een mens moet zelf weten wat hij of zij draagt of aantrekt. Ieder mens heeft immers een eigen persoonlijke smaak.

Wat doe jij liever alleen?
Ik mag graag in mijn eentje voor even de stilte opzoeken. Dan pak ik een boek of doe wat andere leuke dingen. Ik kan op momenten goed alleen zijn.

Wat mist Achterberg?
Een kledingwinkel. Wellicht ligt hierin een uitdaging voor mij? Nee Achterberg mist niets. Het is zoals het is en het moet een dorp blijven.

Wat vind jij geen sport?
Kan ik niet direct zeggen. Ik mag graag sport zien. Maar heb geen bepaalde voorkeuren.

Waar ben jij op uitgekeken?
Op die mensen die geen respect hebben voor elkaar. Zoals die mensen die de regels rond het bestrijden van het coronavirus aan hun laars lappen.

Een avond stappen met Peter Pannenkoek of Jan Jaap van der Wal?
Met geen van beiden. Het zijn mijn types niet. Laten ze maar met elkaar uitgaan. Zullen dan ongetwijfeld veel lol met elkaar hebben.

Heb jij een motto?
Gelukkig blijven!!!!

Wie praat er in raadsels?
Dan kom ik weer terug op die mensen die niet willen meewerken het coronavirus uit het land te krijgen.

Wat werkt niet?
Dat vind ik een lastige vraag. Heb daar dan ook niet direct een antwoord op.

Wat is geen muziek?
Voor mij geen klassieke muziek. Dat vind ik niet om aan te horen.

Wat is jouw slechtste gewoonte?
Dat ik teveel aan anderen denk, in plaats van aan mezelf.

Wat vind je het minst leuke aan je uiterlijk?
Mijn neus. Ik besef nu dat ik er met dit antwoord voor zorgt dat mensen straks alleen maar naar mijn neus zullen staren.

Foto: Jan van den Brink.