Gelijkspel voor Arena

Rhenen – “Alles heel houden, dat gaf ik afgelopen zaterdag mijn spelers mee in de uitwedstrijd tegen De Corvers. De wedstrijd in Hilversum werd niet alleen met veel regen afgewerkt, maar ook nog eens op een grasveld. In no time stond het veld blank en stonden de spelers tot hun enkels in de modder. Het werd een krankzinnige wedstrijd met zo nu en dan ook lachwekkende situaties. Ik heb dit zelf nog nooit meegemaakt”, aldus Chris van de Weerd, trainer van korfbalclub Arena (foto).

Aan de wedstrijd in de omroepstad hield de Rhenense hoofdmacht een punt over. Na het laatste fluitsignaal stond er een 8-8 stand op het scorebord. “In de eerste helft was het een gelijkopgaande wedstrijd. Met 5-5 werd aan de rust begonnen. In de tweede helft keken we al snel tegen een 8-5 achterstand aan. Ik liet vervolgens het team vrijer spelen en we wisten de stand gelijk te trekken. Een belangrijk aandeel in de remise had Tim van Eldik, de speler uit het tweede elftal scoorde zowel de 8-7 als de 8-8”.

Topper
Zaterdag 17 oktober staat de wedstrijd tegen KCD op de planning. Bij winst neemt de Rhenense ploeg de leiding in het klassement over. Of de ploegen elkaar op de Grebbeberg gaan treffen is nog maar de vraag. Dinsdagavond moeten de nieuwe corona-regels duidelijkheid verschaffen. Als er wel gespeeld wordt begint de wedstrijd om 16:10 uur.

Foto: Henk Jansen.