Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert met vioolsonates uit de barok

18 januari 20:00 - 23:00

Concert met vioolsonates uit de barok
werken van o.a. Corelli, Bach, Castello, Biber

Rie Kimura – barokviool
Pieter-Jan Belder – klavecimbel

Het eerste Korenwinde-concert in het nieuwe jaar is op 18 januari en wordt gegeven door Rie Kimura – barokviool en Pieter-Jan Belder – klavecimbel.  Er klinken werken van o.m. Corelli, Bach, Castello, en Biber.

Rie en Pieter-Jan verkennen het uitgebreide vioolsonate-repertoire uit de 18e en het begin van de 19e eeuw. Door zich te richten op de retorische eigenschappen die ook deze kamermuziek kenmerkt heeft hun spel een grote vitaliteit en intensiteit.

Barokvioliste Rie Kimura is afkomstig uit Japan. Haar uitstekende vaardigheden als kamermusicus maken dat ze als violiste erg in trek is. Rie studeerde barokviool bij Lucy van Dael aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze cum laude afstudeerde.

Pieter-Jan Belder studeerde blokfluit en klavecimbel aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. In 1990 behaalde hij voor beide instrumenten zijn diploma UM. Hij treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland. Vanaf 1991 maakte Belder vele CD-opnames waarmee hij als klavecinist internationale erkenning en bekendheid verwierf.

 

Het optreden vindt plaats in De Vlam, Beukenlaan 2, 3911 XK Rhenen en begint om 20:00 uur. Bij de kassa zijn losse kaartjes verkrijgbaar (u kunt met PIN betalen), maar u kunt via de website www.korenwinde.nl ook digitaal kaartjes bestellen èn betalen.

 

▪      losse kaartjes kosten vanaf 27 jaar € 18,-

▪      van 19 – 26 jaar € 12,-

▪      en tot en met 18 jaar zijn de concerten gratis te bezoeken.

Gegevens

Datum:
18 januari
Tijd:
20:00 - 23:00

Locatie

De Vlam
Beukenlaan 2
Rhenen, 3911 XK
+ Google Maps

Heeft u iets voor de agenda dan kunt u dit mailen naar de redactie. Vermeldingen zullen beknopt zijn en eventueel voorzien worden van een hyperlink naar uw eigen website. Vermeldingen in de agenda zijn gratis!!!!!