Echtpaar Musch 50 jaar getrouwd

Rhenen – Het is echt goud wat er blinkt in huize Musch, woonachtig aan de Jan van Arkelweg in Rhenen. Het goud van een 50-jarig huwelijk van Karel (73) en Willemientje- Musch van Sonderen (74). Maandag 19 oktober werd dit heuglijke feit bereikt en burgemeester Hans van der Pas bezocht het jubilerende echtpaar tot vreugde van het echtpaar! Karel en Willemientje voelen zich rijk bedeeld met 3 kinderen en 7 kleinkinderen. Omdat de corona het niet toeliet om het huwelijksfeest groots te vieren, werd het een feestje via Zoom (online streamingdienst).

De familie Musch komt uit Bergen, woonde vervolgens in Leeuwarden, Uden, Breda en in ‘89 werd een plek in Rhenen gevonden. Vervolgens runde het echtpaar van 2000 tot 2015 in Frankrijk een herberg voor pelgrims die op doorreis waren naar de Spaanse stad Santiago de Compostella. “Het huis in Rhenen hebben we in de tijd dat we in Frankrijk actief waren aangehouden. Een keuze waar we nog steeds geen spijt van hebben. We ervaren hier in Rhenen veel woongenot. Ik was destijds werkzaam als interim-manager in het Academisch Ziekenhuis in Utrecht had ik het gemak van het spoor als vervoersmiddel”, aldus Karel.

Kunstgeschiedenis
Willemientje Musch-van Sonderen gaf in Leeuwarden op een HBO- school les in kunstgeschiedenis. ‘’Dat deed ik ook op een MBO- school in Houten. In Rhenen gaf ik vervolgens op de Wilhelminamavo les in kunstzinnige vorming. Momenteel ben ik nog steeds actief als yogalerares. De yogapraktijk heb ik aan huis”, aldus Willemientje Musch

Foto: Jan van den Brink.