De voetbal rolt weer bij de Rhenense clubs

Eindelijk! De voetbal rolt weer. De Rhenense clubs, Candia’66, VVA Achterberg, Oranje Wit en vv Musketiers, zijn inmiddels bezig met de voorbereidingen op het seizoen 2020-2021. Naast trainingen zijn er ook al oefenwedstrijden gespeeld, zoals onder meer door VVA Achterberg en Candia’66. Genoemde clubs treffen elkaar weer in het nieuwe seizoen om de competitiepunten. In de 4e klasse I (West 1) om precies te zijn.

Rhenen –  VVA Achterberg was vorig seizoen hard op weg naar de titel in de 4e klasse H (West 1). De ploeg van trainer Jan Veldhuizen had een straatlengte voorsprong op onder meer Patria en gemeentegenoot Candia’66. Door het coronavirus werd de competitie echter voortijdig beëindigd. Geen promotie naar de 3e klasse derhalve voor De Meent-ploeg. Een nieuw seizoen, nieuwe kansen. Ook voor Oranje Wit, vv Musketiers en Candia’66.

Competitie-indeling
In de 4e klasse I (West 1) worden ook dit seizoen weer tal van derby’s gespeeld. De klasse kent naast de Rhenense verenigingen de volgende clubs: Austerlitz, DEV Doorn, DVSA (Amerongen), FC Driebergen, Patria (Houten), SVF (Cothen) SVMM (Maartensdjk), sv Panter (Veenendaal) en ’t Vliegdorp (Huis ter Heide).

Bekerprogramma
Voordat de bal echt gaat rollen om de competitiepunten is er eerst de strijd om de KNVB-districtsbeker. Voor trainers een goede graadmeter om hun selecties voor het nieuwe seizoen samen te stellen. Candia’66 begint op zaterdag 29 augustus aan de eerste bekerwedstrijd. Dan speelt het uit bij SCH’44 in Harmelen. Een week later ontvangt de rood-witte brigade op sportpark Candia vv Laren’99. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur. Op zaterdag 12 september speelt de ploeg andermaal thuis. Dan is Aurora om 14.00 uur de tegenstander. VVA Achterberg begint het bekertoernooi op zaterdag 29 augustus met een thuiswedstrijd tegen HMS uit Utrecht. Aanvang: 14.30 uur. OSO uit Loosdrecht is zaterdag 5 september de tegenstander van de ploeg van trainer Jan Veldhuizen. Het betreft hier een uitwedstrijd. EDO (U) komt zaterdag 12 september naar sportpark De Meent om als tegenstander te fungeren. Deze wedstrijd kent ook een aanvangstijd van 14.30 uur. Het Elster Oranje Wit begint de bekerstrijd op zaterdag 29 augustus uit bij Faja Lobi/KDS in Utrecht. Een week later ontvangt het op eigen veld HVC uit Amersfoort. Op zaterdag 12 september staat er een uitwedstrijd bij Hercules in Utrecht op het programma. Het bekerprogramma van vv Musketiers is nog niet bekend. Op de clubsite van de Elsterse vereniging wordt hiervan geen melding gemaakt.

Tekst: Henk Jansen