‘De Snuffelcorner’ en ‘Uniek’ Rhenen, maatschappelijk betrokken kringloopwinkels

Rhenen – ‘De Snuffelcorner’ en ‘Uniek’, een kringloopwinkel met twee locaties, fungeren al jaren als maatschappelijk betrokken kringloopwinkels. ’De Snuffelcorner’  (Hoeksteen) is gevestigd in het K.E. Plantsoen en ‘Uniek’ is te vinden aan de Nieuwe Veenendaalseweg. Kringloopwinkels waar vrijwilligers een aantal dagen per week actief zijn.

Op maandagmorgen en donderdagavond verzorgt een ploeg de binnengekomen spullen. De nieuwe spullen worden uitgezocht, schoongemaakt en een plek gegeven in een van de winkels. Naast de groep die verantwoordelijk is voor het winkelgebeuren is er ook een logistieke ploeg, die spullen op afspraak ophaalt en ook bezorgt. In ‘De Snuffelcorner’ is alles te vinden op huishoudelijk gebied. Zoals hebbedingetjes, aarde-en glaswerk, potten, pannen en nog veel meer. Tevens is er een afdeling met boeken, kinderkleding en speelgoed. Aan de Nieuwe Veenendaalseweg is er een aanbod van meubels, bedden en witgoed. Daarnaast zijn er de seizoensgebonden spullen. Ook is er een afdeling cd’s en elpees.

Goede doelen
De opbrengst van de verkochte spullen gaat naar goede doelen. Zo ging er een groot bedrag naar de stichting ‘Kerk Onder Dak’, voor de realisatie van het dak van de Cunerakerk. Ook aan de hospice in Amerongen werd een bedrag geschonken. Onlangs werd geldelijke steun verleend voor aanschaf van een vleugel voor de Ontmoetingskerk aan de Anjerlaan in Rhenen. Geldelijke steun ging vervolgens ook naar een groep Roemeense kinderen die in Rhenen en omgeving te gast waren. Zowel ‘Uniek’ als de Snuffelcorner” zijn op zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur geopend. Voor meer informatie en ophalen van spullen kan het nummer 06-13264987 worden gebeld.

Foto: Henk Jansen