Arena klopt koploper Thor

Rhenen – Arena deed afgelopen zaterdag goede zaken voor de competitie door van koploper Thor te winnen. De ploeg uit Harmelen verloor op een regenachtig sportpark Candia het duel met de Rhenense hoofdmacht met 11-7. Door deze winst is de ploeg van de Wageningse trainer Chris van der Weerd gestegen naar de 2e plaatst op de ranglijst.

“Door veel druk op de aanvalslinies van de Harmelense ploeg te zetten, en zelf scherp te spelen, hebben we de koploper kunnen verslaan. Mijn ploeg speelde ook collectief sterk. En dat ondanks de slechte weersomstandigheden”, aldus de winnende coach uit Wageningen.

Regen
De wedstrijd op sportpark Candia, zonder publiek langs de lijn, werd in gestage regenval gespeeld. De droge overkapping van hengelsportvereniging De Voorn diende voor de ploeg uit Harmelen als omkleedplek. Ook enkele begeleiders van beide teams vonden er hun beschutting. De neerslag deerde de Rhenense ploeg echter niet. Bij rust kende de ploeg tegen de koploper een 6-3 voorsprong. “Na rust kwamen de gasten terug tot 6-6. Vanaf 7-7 trokken wij het spel weer naar ons toe. We scoorden nog 4 keer en daar kon Thor geen enkele tegentreffer meer tegenoverstellen’’, aldus een tevreden Van der Weerd. Tessa Spies nam namens Arena 5 van de 11 treffers voor haar rekening. Arena gaat zaterdag 17 oktober op bezoek bij Korvus. De Hilversumse ploeg bezet de 4e stek op de ranglijst.